Op uitstap …

20 juni 2019

Het was zover! We trokken op uitstap naar de tuin van Juf Ann L. op het platteland samen met juf Ann C. en juf Lies B. Vol nieuwsgierigheid verkenden we de bloementuin met de vijver, de moes- en bessentuin, de boomgaard, de serres , de schapen en de kippen, en nog zoveel meer. Na de picknick was er even tijd voor vrij spel in de tuin. De kinderen konden hun hartje ophalen met voetballen, tafeltennis, schommelen, touwtje springen, badminton …

Daarna was er een workshopdoorschuifronde. We maakten een minihotelletje voor de oorworm en hingen dit huisje in de fruitbomen. We plantten een zonnebloem in een potje om mee naar school te nemen en voerden de kippen. We zaaiden boontjes en plukten aardbeien in de groententuin. Door hun voorkennis vanuit de klas waren de kinderen heel gemotiveerd en super geïnteresseerd.

We leerden heel veel groenten en fruit kennen. De bessen smaakten zuur of zoet. De kruiden roken naar citroen of anijs of munt. We probeerden een schaap te aaien.

Het leven in en rond de vijver was heel fascinerend! Kikkers, vissen, libellen maar vooral de kikkervisjes mochten mee naar de klas.

Het was een onvergetelijke namiddag en een mooie afsluiter voor het einde van het schooljaar.